Categories

Thursday, January 10, 2019

Review: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% (Bahasa Indonesia)

Hiya gorgeous,

Udah lama banget aku penasaran sama produk skin carenya the Ordinary. But then again, I've got some stocks to finish.. Akhirnya baru 3 bulan lalu kesampaian beli the Ordinary.. dan aku langsung beli 3 produk yang memang kebetulan gantiin produk2ku yg habis sbb:

-Niacinamide 10% + Zinc 1%
-Hyaluronic Acid 2% + B5
-Salicylic Acid 2% Solution

Seperti biasa krn kulit aku sensitif banget.. aku gak mau coba sekaligus semuanya langsung, jadi aku coba satu-persatu, dimulai dari ingredients yg emang familiar di kulitku: Niacinamide. Jadi postingan kali ini ngebahas review the Ordinary Niacinamide serum dulu ya..
The Ordinary Niacinamide Zinc Review Indonesia

Monday, January 7, 2019

Review: COSRX One Step Original Clear Pad (bahasa indonesia)

Happy New Year 2019, gorgeous!

Postingan pertama-ku di tahun 2019 ini akan membahas salah satu produk dari brand yang cukup populer: COSRX.
Buat teman-teman yang sudah pernah baca postingan-ku sebelumnya pasti sudah tau kalau 4 produk yang aku review di sini, sini, sini dan sini, didn't work on me.

But I have a confession to make: masih ada 3 produk COSRX lainnya yang aku punya dan belum pernah aku pakai. And yes, aku emang bandel.. belum kapok untuk coba (at least yang udah terlanjur punya). Salah satunya yang mau aku review di postingan ini adalah their most hyped and best seller product: COSRX One Step Pimple Pad, yang sekarang sudah ganti nama menjadi One Step Original Clear Pad.
cosrx One Step Pimple Clear Pad Review

Monday, December 31, 2018

Shiseido Aqualabel Special Gel Cream Review

Hello gorgeous babes,

This time I'm gonna share Shiseido Aqualabel Review. Aqualabel is Shiseido's more affordable line.
Shiseido Aqualabel Special Gel Cream Review
This Red jar has been sitting in my stash for a year.. I got it from my Japanese friend.
After accepting the truth that oily skin also need moisturizer, and my skin is actually dehydrated, I  finally committed on daily moisturizer and I finished the first jar of my moisturizer that I reviewed here. So finally I got a chance to try this multi-tasking product before it goes expired.

Wednesday, August 22, 2018

REVIEW: COSRX PHA Moisture Renewal Power Cream

Hiya there, gorgeous,

If you've read my previous posts, I might be allergic to one of COSRX's main ingredients, but I can't be so sure yet, it's probably my skin was too dehydrated, hence sensitive and easily irritated by acids that I've tried from cosrx products (even though the concentration is low enough). So when I got COSRX PHA Moisture Renewal Power Cream, I still have to tried it, since the acid is PHA, which is less irritating than AHA & BHA (I have posted the full information here -it's in Bahasa Indonesia though), yet could give the same result as AHA even though not as fast as its sisters.
All the reviews I've found are positive, so it gave me more confidence. I've also done 2 weeks of patch test prior to using it for my entire face, it was alright so I continue to the next step, and here is my COSRX PHA Moisture Renewal Power Cream honest review:
Cosrx PHA Moisture Renewal Power Cream Review

Tuesday, August 14, 2018

Review: Skin Miso Pore Beauty Nose Pack

Hi gorgeous,

Back when I just gave birth to my first (and only) daughter, my skin was still good, no pimples but there were visible gross black heads on my nose and chin. I wouldn't use BHA products just to be on the safe side (I read somewhere back when I was pregnant, it's best to avoid salicylic acid during pregnancies).

I usually use biore nose pore pack to remove those bothering blackheads, but you know.. it only remove some, not so effective. I also have tried innisfree blackhead out balm that I have reviewed here but it got me breakouts!

So when I saw a video from a korean beauty e-commerce about pore pack set that makes extracting blackheads looks as easy as scooping butter, I was totally sold. Then I searched the product: Skin Miso Pore Beauty Nose Pack and bought it right away. I bought the smallest package that contains 4 sets of the 3 steps Nose Pack to try the performance first, and after 3 sets that I used, I thought it's not worth a review. Until yesterday, we are moving out so I packed things up and found the last set of the Nose Pack, and I felt like finishing a few things up so I used them. And I guess, I changed my mind and here is the Skin Miso Pore Beauty Nose Pack Review:
Skin Miso Nose Pack Review

Sunday, July 22, 2018

Review & Swatches: Juvia's Place Masquerade Palette (Bahasa Indonesia)

Hello Gorgeous!

Godaan terbesar produk make up kedua setelah lipstick buat aku itu eyeshadow. Rasanya 1, 2 dan 3 palette itu masih kurang! Udah lama banget aku penasaran sama eyeshadownya Juvia's Place yang katanya pigmentasinya gilaseh dgn harga yg gak segila saingannya, tapi krn lagi gak kerja, ditahan-tahan deh.. sampai akhirnya datanglah Black Friday sale dan Juvia's Place juga ikutan diskon di BeautyBay. Karena aku belum punya eyeshadow yg warna2nya bold dan cenderung nyentrik, jadilah pilihanku jatuh ke Juvia's Place Masquerade Palette versi mini. 
Juvias Place Masquerade Palette Review

Friday, July 13, 2018

Review & Swatches: Wardah Intense Matte Lipstick 02 Blushing Nude & 03 Peach Perfect

Hi Gorgeous!

Kali ini aku mau ngebahas lipstick matte dari Wardah yang aku dapetin tahun lalu (yes, setelat itu reviewnya) tapi baru sempet foto2 swatchnya sekarang (padahal cuma 2 shade).

Dulu sebenernya waktu baru rilis pengen beli satu set dan bikin swatch video. Tapi apa daya yah, emang susah banget waktunya udah emak2, terus pas banget waktu Clozette Indonesia anniversary yang ketiga bagi2 diversi3 birthday box dan salah satu isinya adalah dua shade terpopulernya Wardah Intense Matte Lipstick: 02 Blushing Nude & 03 Peach Perfect.
Happy deh, pas banget pengen coba. Langsung aja swatch & reviewnya yes..
Wardah Intense Matte Lipstick Review